4.9.06

Viktig fråga

Det märks att idag började mina studier. De var roligt att få återvända till föreläsningssalarna och ja trivs med undervisning, men samtidigt blev jag lessen o nervös inför våren och allting som jag skall hinna lära mig tills nästa inträdesförhör. Det känns ännu också som om tiden går till spillo för att ja inte klarade av provet, men ja ska försöka ta ut allt av denhär våren!

Konfirmationen kom och gick. Det var ett roligt veckoslut, ni får igen läsa om fredagen på Tommys blog för ja orkar inte skriva ner det själv :P. Men roligt hade vi i bilarna o hos Tommy och på McDonalds. På lördagen hann ja sola lite ännu och på söndagen fick vi gå på kalas o sen hann ja träffa vännerna på stan också. De som ja tycker om med konfirmaiton (förutom den religiösa delen) är att man får klä upp sig :) Det är alltid lika spännande och man känner sig speciell när man har satt på nåt lite finare o väluttänkt. Ni flickor vet säkert va ja talar om :P

Mig är det lätt att charma med mat. Så är det bara. Ja kan ofta glädja mig av en så enkel måltid som potatis, knackorv/korv och kepschut (ketchup). Men ja tycker också om att gå ut o äta, att man bara får sitta och bli serverad de mest läckra gourmeträtterna, man har tid att diskutera och man skall uppföra sig på ett propärt sätt och vara finklädd. Sånt diggar ja :)

Jan (http://www.uddapoesi.blogspot.com/) skrev häromdan ett bra bloginlägg (1.9, Om att älska) om att älska Gud. Och om man älskar Gud så vill man göra Hans vilja och vandra den väg som Han har förutbestämt åt en. Men det finns en skillnad mellan att tro och att älska. Många är kristna och hör till den kristna gemenskapen, men älskar inte Gud och vill inte följa Honom och Hans bud så som de framställs i Bibeln. Många ger ursäkter och börjar förklara att Bibeln inte måste följas och tänker att de hinner senare, men sånt är farligt. Vi skall tänka att Gud är överallt, ser allting och fröjdar sig eller gråter för vår skull. Vi skall ha detta inför ögonen: om du skulle dö idag, vart skulle du komma, till himmelen eller helvetet?

No comments: