5.9.06

Barn

Idag vill jag småle så att mungiporna når upp till öronen, men det är fysikaliskt omöjligt (tror jag). Min dag började med att vakta barn. Eller egentligen började dagen med Nettis blog och den fick mig på gott humör :). Sedan åkte ja för att vakta barnen, denna gång bara de två yngsta ( 9 månader och 2 år). De va enkelt att vakta barnen denhär gången för deras mamma sa att ja sku sätta den yngsta o sova. Så efter lite lekande börja ja lägga henne o sova o de va så ljuvlit! Första drack hon upp mjölken men ville int somna ensam efter de så ja tog henne i famnen o börja sjunga till henne och vagga henne och de var så underbart att ha en baby i famnen som somnar :) Hon var så söt!

Den nästyngsta har sovit dåligt sin dagssömn på sistone så ja väntade int mig att hon sku bli trött, men efter att hon lyssnat då ja satt babyn o sova så kom hon efter det i min famn o sitta och lutade huvudet mot mig. Ja sjöng en stund till henne också o sen somna hon med tummen i munnen :) Söta lilla varelse! Ja hade fått dem båda o sova så de var inget skrikande, härjande eller nån som försökte få min uppmärksamhet. Bara lugn o ro. Så ja satte mig vid ett bord och började göra läxor. De båda två sov ännu 1½h senare när ja åkte iväg mot universitetet.

Efter föreläsningen när jag kommit hem hade ja inget att göra så ja satte mig vid TV:n. Efter några sköna biisin på Voice kommer Jan o säger att Teija väntar på mig vid dörren. Hon kom in o sa: mä tulin vaa tänne hanskistelemaan dvs. för att umgås. Ja berätta till henne om min dag o hon sa att hon också tycker att babysar är ljuvliga. Ja lova till henne att hon får hålla min baby i famnen så fort jag får en :) Men eftersom Jan e äldre hoppades hon ändå att Jan sku kunna få före mig :P Teija brukar ofta, särskilt på sommaren, komma in till oss o bara vara med när ja äter eller tittar på film eller gör mat. Hon är mycket trevligt sällskap och får mig alltid o skratta. Nu skulle vi ha teekutsut för både hon o jag har varit lite krassliga ännu, så vi fixa te o sylttoast. Pojkarna kom för att retas med henne, men hon brukar kunna ge med samma mått tillbaka :P Hon är så tuff och smart och glad :) Hon sa att hon kan vara min syster för att jag aldrig har haft en och jag får vara hennes eftersom hon heller aldrig har haft en :) Jag är så tacksam över att ha en så ljuvlig granne!

Jag älskar barn. Man skall inte slösa på ordet älska, men i detta sammanhang vill jag använda det eftersom jag verkligen tycker så mycket om och skulle göra mitt allt för varje barn som jag känner. Jag hoppas att Gud välsignar mig med många barn (när jag väl börjar bilda familj) och ger mig kraft att orka ge till varje barn det just hon/han behöver.

2 comments:

Sofie said...

Ljuuvlig att läsa! Kraam och Guds välsignelse!

Jossan said...

Heej! oj va fint du har skrivit!:) Tycker själv också hjätte myki om barn och babysar. Blir alltid lika glad när jag får se Axle, Rosa och Herman. Axel har också börjat dela ut pussar å de e så gullit att få en blöt, dräglig puss på kinden - och inte på tal om hans söckersöta leende!:) Ska i kväll och rida med Rosa till Annas stall, Hon väntar säkert med stort iver. Herman igen har kommit till trotsåldern..så han ar blivit lite envis och busig och blir lätt arg, men det hör ju barnen till!:) Ha d bra! Kramar! Guds välsignelse!