14.5.07

The Quest

Jag har en väldig oförmåga att koncentrera mig just nu. Försöker dra nytta av rastlösheten genom att skriva ett informativt inlägg.

Har du en icke-kristen vän? Ja har många (kanske tom. nån som läser dehär). De finns en berättelse om en man som hade en granne. På den yttersta dagen, när Jesus hade kommit tillbaka och de som trodde på Honom stod till höger och de som inte trodde stod till vänster såg denhär grannen den mannen stå till höger. Själv stod han till vänster. Han såg på mannen och frågade överraskat "är du kristen?". Sen fortsatte han "varför har du då aldrig berättat för mig om Jesus?". Nu var det för sent. Den troende mannen skulle komma till himlen och hans granne hamnade i helvetet.

Denhär berättelsen verkar radikal och hemsk vid en första anblick. Men om Jesus skulle komma tillbaka IDAG hur många av våra vänner skulle då stå till vänster och fråga samma fråga av oss? Som kristna har vi fått EN befallning: missionsbefallningen. Sen har Gud välsignat oss med familj och en mängd vänner. Han har inte satt oss att stå dem nära av en slump. Vår uppgift är att föra dessa nära och kära till Jesus. Det är svårt, tom. Petrus skämdes för sin Frälsares skull, men vi skall be om mod. Framförallt skall vi BE. Om ni känner till liknelsen om den fyrahanda sädesåkern så vet ni säkert att inte många är god jord. De finns de som är stenig mark, tistlar eller torr väg. Men bönen är vår hacka som vi får använda för att mjuka upp våra vänners hjärtas jordmån. Sedan när Gud har förberett deras hjärtan och tagit bort allt som hindrar dem, sen kan de komma till tro. Tänk dig att nån av dina mest världsliga vänner skulle bli frälst? Hur underbart skulle inte det vara?

It only get's better. Nu har nämligen ett gäng från Svenska Teatern i Helsingfors ordnat en lovsångskonsert/show, The Quest, med kristet budskap som är riktad just till dem som ännu inte har mött Jesus. Så om du bor i Helsingfors, har vänner i Helsingfors eller vill komma till Helsingfors (who wouldn't?) så rockar det loss på Svenska Teatern den 27.5 kl. 14 och kl. 19. Detta är en enanstående chans att locka med dig icke-kristna vänner till ett kristet evenemang med låg tröskel och definitivt imponerande program! Det du kan göra i förväg är att be för de personer du har tänkt bjuda in och såklart bjuda in dem :). Det handlar om EN EVIGHET.

1 comment:

Anonymous said...

Jej, du lyckades ju uppmana mej o upplysa mina kompisar om detta :)