9.5.07

Eurovision Song Contest Helsinki 2007

Glam och glitter, långa legs, konstfyllda koreografier, rejäl rekvisita, kvicka klädbyten, sång och schlager! Igårkväll ringde Anu till mig o sa att hon råkar ha en extra biljett till semifinalens genrep. Ja blev så glad! Ja ville så gärna på nåt sätta ta del i allt ståhej som sker i Hartwall Arenan nu under Eurovisionen. Så idag efter en dag på bibban åkte ja till Arenan. De var alldeles fullt med folk framför, alla köade till säkerhetskontrollen. Anu hade stått o väntat på mig så ja gick in me henne i kön o kom ganska snabbt igenom. Väl innesökte vi våra platser o till sist styrdes vi fram på andra raden rakt framför scenen! WOW :D! Platserna breve oss fylldes med pressfolk o ESCfans.

Nu tänker ja inte redogöra för semifinalen, för ni ser den imoron på TV, men ja kan säga att den var alldeles underbar! De va så fint att se de på nära håll o uppleva hela showen! Jaana Pelkonen och Mikko Leppilampi va roliga o kunde riktigt bra både franska o engelska. Ja njöt så av att få vara med där i arenan o se precis hur de hade smyckat den o hurdant program vi finnar skall bidra med imorgon. Ja hoppas att vi lyckas riktigt bra med både morgondagens och lördagens show o att de andra som åker dit o se på Eurovision ska få uppleva samma härliga stämning som ja fick :).

Centrum e också nu helt eurovisionerad, Esplanadparken har olika länder representerade längs parken, i Kampen hade de också nånting o annars också e de en hel del ESCfolk i stan. De känns så roligt att få ordna Eurovision i Finland, ja tror verkligen att vi kan göra riktigt bra ifrån oss :). Ha de så bra o ta er in i stan om ni har möjlighet och titta på Eurovisionen!
Hanna Pakarinen på scenen i Hartwall Arenan

2 comments:

Anonymous said...

JEJ, de e ju snart! hoppas ja hinner ti björkebo utan att missa hela showen

Hanna said...

In deed! Men missa int heller på torsdagen :)