19.3.07

Saker att se framemot

Argh. Idag hade jag en inte-så-ofta-återkommande måndagskänsla. Ja hade haft ett skönt veckoslut och sedan började vardagen igen. Ja hade stort behov att be när jag vakna så de lugnade mig nog en aning och gav en bättre start för dan. Sen visste ja ju att de sku va alfa idag så ja hade nåt att se framemot. Men nu är alfa slut, både dagens kurs och kursen i sin helhet-bara festen kvar. Så ja önskade innerligt att de kunde komma en bra film på TV så att ja bara kunde slappa efter en lång dag, men NEJ!

Ja va så beroende av underhållning så ja kikade i förväg vilka filmer som visas på TV under veckan så några bra filmer blir det i alla fall. How to lose a guy in 10 days på fredagen och Raising Helen på söndan. Så nu har ja nåt att se framemot. Ja e ofta i behov av goda filmer. På lördakväll åkte vi in ti stan för att äta o gå på leffa. Vi flickor gick på Dreamgirls, pojkarna såg Night at the museum. Filmen va mest som en musikal, nog underhållande och intressant, men de som filmen saknade helt var en romans. Nån förälska sig nog i nån annan, men de va int nån romantisk, lycklig kärlek i hela filmen. Ja kräver romantik i filmer!

På tal om att se framemot har ja allti vari så sur på våren för de har inneburit läsning för min del och inga trips till olika läger o grejer. Men nu har en grupp på Svenska Teatern, bl.a. Anu, jobbat för en lovsångskonsert i maj i Helsingfors så ja får nåt att verkligen se framemot! Gå o kolla www.thequest.fi. Därifrån hitta ja länkar till Andreaskyrkan och Filadelfia och märkte att Fila har Worship night på fredan och som talare Peter Younggren. Om nån vet nåt om honom så berätta gärna, ja överväger att kanske gå o lyssna.

Ibland så gör naturen saker man int alls fattar. Som nu va de solit hela slutet av förra veckan. Så va de solit på söndan o. Snön smalt, vägarna blev torra, de kunde va 10 grader i solen. Så gick vi ut o spela sähly. Så börja de lite falla snö, sen föll de lite till o sen så va de mild snöstorm! De va riktigt vackert igen me vitt överallt, men nu så ska de va varmt så allt smälter o så regna de ida. Helt uppochner. Nog att de borde va vinter ännu, men varför skicka snö ner när den genast smälter bort. E de för att kyla ner marken genom avdunstning eller för att höja luftfuktigheten (vore nog skönt, så skulle man slippa elektriskt hår)? De ska va svart o vitt -vinter eller vår - int nåt däremellan. Je ne comprend pas.

No comments: