12.3.07

Alfakurs 12.3.2007

Idag på alfakursen talade Henrik Perret om ämnet "Vad skall vi ha kyrkan till?" Församlingsrummet i Månsas kyrka var alldeles fullsatt, det var glädjande att så många hade kommit och fick lyssna på det som Henrik sade.

Henrik började med att berätta hur folk kan motivera sitt beslut att skriva sig ut ur kyrkan. "Eroaminen kestää vain minuutin. Miksi et viitsisi? " Allt som går att göra snabbt och smärtfritt samtidigt som man tjänar pengar måste ju löna sig? Om man dessutom försöker hitta motiveringar för att höra till kyrkan så är de bästa motiveringarna samfälligheten kan erbjuda att man får rösta i de kyrkliga valen. Jippii!

Henrik fortsatte med att förklara att människor nu har olika krav på kyrkan än förr. Nu vill man själv vara med och uppleva mycket och få en massa kicks av det, annars blir det tråkigt. För oss som då är en del av denna församling så blir det en utmaning att motivera varför vi är med (dvs. om orsakerna är andra än att få rösta i de kyrkliga valen). De yttre omständigheterna får förändras, men inte Bibeln eller tron.

Kyrkan=församlingen och församlingen är Kristi kropp, vilket leder oss till att kyrkan är ingenting utan Jesus. Kyrkan är Kristi kropp och det handlar om ett evighetsperspektiv. Vi behöver en kyrka där Guds ord predikas, en kyrka där vi träffar andra kristna, en kyrka som erbjuder hjälp och stöd i kraft av det budskap som den predikar.

Till slut vände Henrik på frågan och frågade vad kyrkan behöver oss till, eller vad Jesus vill med våra liv. För många människor kan det vara skönt att få höra att Jesus har en plan med vars och ens liv och det enda man behöver göra är att följa Honom så skall Han leda en på den väg Han har förutbestämt för JUST EN SJÄLV.

Diskussionen efter föredraget var bra, vi talade om hur man bättre kan samla folk till kyrkan och hur man just genom personlig vittnesbörd kan nå ut till mänskor. Det är viktigt att kunna motivera det man tror på!

Jag var jätteglad redan före alfakursen och väntade förväntansfullt på vad Perret skulle tala om. Föredraget var riktigt bra och det var roligt att igen få höra på Henrik :). Jag tror att han har en stor gåva i att kunna nå ut till många genom det han säger. Mannu var också på alfakursen och alla ungdomar var glada över att få se honom och höra hur han har det nu. Alltigenom var det en glad gemenskap och glatt återseende och iaf jag väntar redan på Bibelns röda tråd föreläsningsserien som kommer att vara 20-21.4. Alla som är intresserade så kom gärna och lyssna, även om ni har hört det förr!


En bild av Henrik Perret från hösten 06. Fanikuva före biskopsvalet :D.

1 comment:

Anonymous said...

Vem e dendää hemska äijän..?

Fanin fani