17.3.07

Massproduktion

Oj nej, min blog börjar se ut som serieproduktion av onödiga texter. Okej, allt e int completely onödigt, men de mesta. Kanske ja kan vinna priset för den dummaste serieproducerade produkten iår.

På onsdagen va ja på kanslie o träffa biskopen. Först hade vi kaffe med alla församlingsanställda och sen sku vi berätta vem vi var, vad vi har för uppgift och hur vi upplever arbetet. Alla tyckte att de finns mycke arbete att göra bland församlingsmedlemmar i alla åldrar och att det arbete som var och en gjorde var positivt och roligt. Vår församling har ganska mycket program för olika åldrars församlingsbor coh de hoppas ja att biskopen såg som nåt bra. Sen diskuterades kort församlingssammanslagningar och vårt Markuscenter, som vi är i stort behov av. Men träffen med biskopen tyckte ja gick bra, på kvällen träffade han ännu församlingsrådet och de hade diskuterat mest sammanslagningarna.

Igår hade vi då Baggis (ungdomssamling). Vi va 37 stycken, absolut rekord! Vi började me lite sång o så hade Henrik Lampikoski en andakt om vilka gåvor Gud har gett och hur tacksamma vi borde vara. Efter andakten hade vi planerat en olympiad. Vi delade folket in i 4 grupper och hade 5 olika grenar. Första grenen gick ut på att hitta saker vars första bokstäver skulle bilda ordet "Baggis". Vissa va snabbt klara medan andra försökte vara finurligare. Som andra gren hade vi 20 bibelböcker som skulle ordnas i rätt ordning, från början av GT till slutet av NT. De va en svår gren och tog länge även om vissa lag tog en Bibel till hjälp. Följande gren var krypstafett: den sista skulle krypa mellan benen på alla i sitt lag och gå först i ledet och sedan skulle den som nu var sist göra samma, tills alla i laget hade krypt. Nästsista grenen gick ut på att i laget förmedla en appelsin från hals till hals genom hela laget. Som tur var jag domare, för ja e så kittlig i halsen att ja sku aldri ha klara av de :D. Sista uppgiften va att bygga en människopyramid i minst 3 våningar. Vissa va tråkiga o lade sig på varann bara, men två lag gjorde riktigt fina pyramider.

Efter olympiaden var det officiella programmet slut så de flesta konfirmander for iväg, men hjälpisar o andra oldies blev kvar där. Sanna va snäll o gjorde maten och sen satt vi o sjöng till Henriks spelande o de va skönt :). Kvällen var lyckad och ja hoppas att konfirmanderna fick något ut av de. Kanske vi ser några av dem i kyrkan nu på söndagen :).

2 comments:

Anonymous said...

Kul att ni var så många i Baggis :) eller heter de på...?
Nääh, blogginlägg är aldrig onödiga. Eftersom det ger dig ro då du skriver är de ju till nytta för dig själv :)

Hanna said...

Jo, de nog sant. Hmm, dedär me i och på e klurigt... på ett ställe heter de väl o i ett land eller i en stad? Je ne sais pas maintenant.