19.1.07

Paradigmskifte

Efter att i mer än 6 år ha fått sitta på Baggis och lyssna, skratta och sjunga med Mannu o Magdis, njuta av deras otroligt goda humor, firat sommardagar på Björkebo och tagit emot undervisning från dem är det nu Benjamins och min tur att ta över. Det känns ytterst vemodigt, nervöst, men samtidit e ja förväntansfull.

Idag fira vi avskedsbaggis för Mannu och Magdis. Vi fick tårta istället för den vanliga pastan och som program var det Kuutamolla. M&M berätta om deras mokun på Björkebo och Johannes fick också försöka ljuga en omgång. De va jätterolit att höra på när de berätta om va allt de har gjort (ja vet att mycke förblev osagt) och till oss som lyssnade dök egna mokun upp i huvudet, många saker som säkert är bra att inte dela med sig. Kanske vi har en hel del mer att berätta om många år :P.

Nu ser ja framemot att själv få börja en epok som andra ungdomar kan komma ihåg om många år när de blir tid för oss att sluta. Ja kan själv ännu komma ihåg min första baggis, hösten 2000 när Jan sku börja skriftskolan. Antalet ungdomar var ganska litet, men redan då var det skön stämning, roliga diskussioner och kristen samvaro. Snart blev ja bekant med Björkebo och nu har antalet ungdomar ökat, kristna aktiviteter för unga har också ökat i antal och gemenskapen är super! Mannu och Magdis har verkligen satt en god grund för ungdomsverksamheten som vi nu får fortsätta på.

Några goda råd fick vi av våra stora förebilder:
Keep it simple stupid.
Less is more.
Sedan skall vi försöka utveckla ungdomsarbetet enligt vad vi tror att behövs, men det mesta skall nog hållas som det alltid har varit :). Jag ber att Gud leder vårt arbete så att vi tjänar Honom bäst.

"Ge akt på er själva och på hela den hjord som den helige Ande har satt er som ledare över, till att vara herdar i Guds församling som han har köpt med sitt eget blod. " Apg. 20:28

1 comment:

Hejafreja said...

Det kommer att gå bra :)