12.11.06

Kryssning och farsdag

Detta veckoslut var inte olika från andra veckoslut: massor program nämligen. Men det var mest att slappna av, sova, äta och shoppa- things I like a lot!

På fredagen kl. 17 åkte båten iväg från Helsingfors. Före det hade ja packat hela dagen och köpt en ny klänning till kvällen :). Så klockan 18 satt ja på mig klänningen och vi åt finmiddag. Middagen var god och stämningsfull och tog sin tid. Niotiden hade vi bastureservering så vi gick i bastun och tittade ut på lysande båtar i mörkret :). Resten av kvällen var vi inne på mammas och pappas hytt och tittade på Sofies Pieksämäki och resten av sommaren- video, åh va den var rolig och ja fick en sån längtan efter sommaren! Va härlit det var!

Lördagmorgon ringde väckarklockorna många gånger, men vi bara slog bort dem. Till slut vakna vi, slet upp oss och gick för att äta morgonmål. Med båtfrukost orkar man gå omkring i Stockholm hela dagen tills man äter middag, så vi satt länge och åt oss riktigt mätta. Henrik ville bli kvar på båten för att titta på filmer och sitta i Loungen och äta :P. Jan o jag gick till Slussen, köpte biljetter till stan (wow va de e billigt för ungdomar!) och där gick vi skilda vägar. Ja vandrade genom Åhlens, H&M, Debenhams, Gallerian och så till NK. I NK köpte jag Carolas CD "Credo", den är alldeles ljuvlig!

"Lovsång är så mycket mer än en musikform- det är att komma nära Guds hjärta. En relation som är byggd utifrån det levande ordet- Bibeln.
Det handlar om att från hjärtat ge Gud vårt lov genom sång- lovsång. Att se på Honom istället för på oss själva!" - Carola
Efter NK gick jag till nån uraffär och köpte ett par ljusröda solglasögon- ascoola! :D Annars gick jag bara omkring i stan, kollade på svenskar och på kläder. Jag är nog så stolt att vara finsk och inte svensk (ursäkta ni som inte är såna, alla svenska är inte likadana). Många svenskar är nämligen otroligt ytliga. Flickorna har de chicaste kläderna, dyraste väskorna och killarna går i tighta märkesjeans och har fina väskor och moderiktiga skor de också. Hela centrum ser ut som en enda stor modevisning. Kläder som mången finne aldrig i livet skulle sätta på sig. Detta leder dock till en god sak, att Sveriges sortiment på olika produkter är större och om man söker något specifikt så kan man hitta det där. Dessutom är många fina väskor otorligt vackra att se på :). Nåjo, men efter mina uppköp sökte ja reda på Jan o sen åkte vi tillbaka.
Före fyra (finsk tid?) kom vi till mammas o pappas hytt, vi gick till Loungen och tog kaffe, kakor och frukter :P till hytten och började se på film. Efter filmen kom mamma och pappa tillbaka, jag gick till Tax-Free och köpte ett smycke, och en läderbältväska, den är snygg! :) Sextiden hade vi middag igen, vi åt det mest delikata älgköttet och efter hade vi igen bastun reserverad. Det var så skönt och avslappnande att bada bastu att jag efter det gick rakt till hytten och somnade. Denna kryssning var ganska olika de vanliga. Vi var knappt alls i allmänna utrymmen och hamnade inte så mycket i kontakt med båtfyllisar och såna. Vi hade en egen rofylld kryssning med mycket familjesamvaro- ljuvligt!
Idag, farsdag, firade vi pappa med en god middag hemma och så hade ja bakat en "Isän kakku" :). Efteråt hade vi bibelgrupp och sedan lätkä. Det var roligt att få sitta och läsa Bibeln med kristna vänner, diskutera om dödsdomar, om kvinnor och män (kvinnan skall underordna sig mannen), om hemliga synder, om vad kristna skall tala om och sitta och be för varandra. Tack Anu och Emma! Lätkä var skönt, skoj och svettigt. Tycker om att röra på mig. Efteråt gick vi ännu (svettiga) till mormor och mofa och gratulerade morfar, sjöng till dem några sånger och bara kollade hur de mådde. De va båda på gott humör, men de börjar bli gamla. Ni får gärna be för båda dem om ni vill. Nu skall ja förbereda mig för veckan. God natt! Gud välsigne er!

2 comments:

Hanna said...

Well.. I dont know why, but my blog doesn´t seem to want me to put in some mellanrum between the stycken. But I hope you all can read it anyway! :)

7ommy said...

No we can´t, this is so rude. FIX IT WOMAN!!! :P