29.8.07

Och så var det höst

Jahaja. I all studieiver märkte ja int att hösten har börjat. Hela sommaren använde ja bara flipflops, toppar och shorts/kjolar. Nu när höstterminen började fick ja ta fram ordentliga skor (vilka jag har hunnit samla på mig en hel del...), jackor, jeans och långärmade tshirts. De e roligt att återgå till skolrutiner som att åka allmänna fordon varje morgon och eftermiddag, sitta tillsammans i föreläsningssalen och lyssna/viskas/diskutera, gå på lunch med studiekamrater, engagera sig i olika aktiviteter o allt sånt. Ja tycker om skola!

Vi har ganska skönt ledigt nu i början ( 3 veckor). Vi bekantar oss med studiemetoderna, problembaserad inlärning i smågrupper och föreläsningar samt övningstillfällen och lär känna varandra. Efter dessa veckor börjar den första egentliga perioden som behandlar ett specifikt ämne. Vi har två såna perioder före jul och tre efter. I slutet på varje period är det tent och under perioden arbetar vi i smågrupperna, går på föreläsningar och har också en hel del fritid (typ 4h/dag) då man gärna skall sitta på biblioteket och läsa på egen hand eller i mindre grupper. De e nu vad studierna går ut på, hittils har alla föreläsningar varit grymt intressanta och mänskorna som ja har lärt känna (både finnar och finlandsvenskar) e alla positiva, öppna och roliga! Alla föreläsare (utan undantag!!) har gratulerat oss för ett utmärkt yrkesval, de känns skönt att höra att många som har arbetat inom branschen ännu också trivs och ser glädjen i att få hjälpa patienter. Känner mig väldigt motiverad! :)

Vid sidan om studierna fortsätter jag såklart som ungdomsledare, med egentlig start nu på veckoslutet iom konfirmationen. Sen e de Baggis varannan fredag (börjar 7.9) och sen annat församlingsprogram (bl.a. olika veckoslut), hjälpisutbildning och alfa2-kurs. Sen hoppas ja kunna delta i Maata näkyvissä-konferensen och kanske Action som ordnas i Fila. Nån resa till Åbo hoppas jag att också blir av.

Hoppas vi ses under hösten, ha en välsignad höst alla!

1 comment:

Anonymous said...

jo usch va kallt de blev. trodde ja sku klara första veckan me tröjor o sånt men där hade ja fel. vart försvann sommarn..?