18.8.07

Tankar en lördagmorgon

"Therefore if any man be in Christ, he is a new creature: old things are passed away; behold, all things are become new." 2Kor. 5:17

Inspirerad av en diskussion. Vi kristna borde vara mera öppna. Vi borde inse att alla har vi syndat, alla har vi fått förlåtelse för det vi har ångrat. Vi skall ideligen påminna varandra om att var och en närsomhelst kan sluta upp med en ovana, be om förlåtelse och då är denna synd alldeles bortsuddad och man är ren från den synden i Guds ögon.

"He that covereth his sins shall not prosper: but whoso confesseth and forsaketh them shall have mercy." Proverbs 28:13

Sedan, om vi har lärt oss något som är nyttigt för vår livsföring och som vi tror att är rätt så skall vi lära ut detta. Inte hålla det som vår egen information. "Det som är rätt för dig är kanske inte rätt för mig" stämmer sällan. Ofta fungerar människor precis på samma sätt. Den kristna livsstilen skall inte vara nåt som vi tänker att bara hör oss kristna till, alla människor mår bra av att leva rätt oberoende av livsåskådning.

Vi skall ta emot människor oberoende av hurdana de är eller har varit. Det finns en hel värld som behöver vårt medlidande, vår hjälp och vi måste låta dem komma till oss utan att skämmas. Alltför ofta visar vi bort människor eller låter dem visa bort sig själva pga. något de gjort fel i sina liv. Gud förlåter, likväl skall vi förlåta.

"And said unto them, Whosoever shall receive this child in my name receiveth me: and whosoever shall receive me receiveth him that sent me: for he that is least among you all, the same shall be great." Luke 9:48

1 comment:

Anonymous said...

Wow, du skriver om exakt det som jag har fått lära mig mer och mer sedan våren!:) Alltså, att vi ska ta emot alla folk och inte vara rädd för att umgås med alla människor! Jag har hittills mest fått höra om det, och inte själv praktiserat det så mycket ännu. Men jag tror det beror på att jag inte träffat så mycket nytt folk, och inte riktigt haft kontakter till icke-troende. En tanke med det här att ta emot alla: Vi vill ju bli mer lik Jesus, då ska vi också umgås med syndare! Vi ska inte vara som fariséerna som tänkte att "hur kan man umgås med SÅNA människor?"