6.4.07

Påsk

Glad påsk!

En vän till mig sa en gång att hon ser fram emot påsken för då får man gå mycket i kyrkan och dessutom e man ledig. De e precis så ja känner det nu. De har varit skönt att få gå i kyrkan och bli påmind om Jesu försoningsdöd och att få slappna av o va ledig har varit bra de också.

Hela veckan gick vi alltså på passionsandakter på kvällen, dagarna satt ja på bibban och morgnarna gick ja på punttis eller sen tog ja en kvällspromenad. För promenadsyftet köpte ja på onsdan nya lenkkare (joggingskor), vackra tossor i vitt, silver o ljusorange. Ja tror att försäljaren int alls förstod att kvinnor inte köper lenkkare enligt egenskaper (kanta/päkiävaimennus??) utan enligt utseende :).


Igår på långfredagen stillade vi oss först med en gudstjänst, sedan hemmavistelse och på kvällen kom ungdomar till oss för att titta Passion of the Christ. Filmen är bra gjord, ja tycker särskilt om att romarna talade så vacker (och lättförståelig) latin och hela Jesu lidande åskåddliggörs så bra. Filmen e visserligen verkligen rå, men det som vår Frälsare, Guds son, påriktigt fick vara med om kommer bättre i uttryck genom filmen än va man kan se framför ögonen i bibeltexterna. Den kan vara uppbyggande just i den meningen att man inser hur tungt ens egen och alla andras synder vägde på Jesu axlar och hur man för Hans lidandes skull skall försöka leva utan synd. Sen säger Jesus också att om Han har blivit förföljd, hur mycket kommer människorna inte att förfölja oss då?


Idag var vi o hälsa på hos Mormor o Mofa, de gav oss några chokladägg o så fick ja en vacker väska som Mormor själv har sytt :). Snart kommer Emma till oss, vi ska se en film o sen baka till ikväll. På kvällen/natten är vi nämligen bjudna till två församlingsbor på uppståndelsefest :). Jag önskar er alla en välsignad påsk!


"Han ägde Guds gestalt men vakade inte över sin jämlikhet med Gud
utan avstod från allt och antog en tjänares gestalt då han blev som en av oss.
När han till det yttre hade blivit människa ödmjukade han sig
och var lydig ända till döden, döden på ett kors.
Därför har Gud upphöjt honom över allt annat
och gett honom det namn som står över alla andra namn,
för att alla knän skall böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden,
och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är Herre, Gud Fadern till ära.
" Fil. 2:6-11

No comments: