26.12.06

Annandag jul

Idag är det den sista egentliga dagen av jul. Känns vemodigt. Som tur slutar julen egentligen vid Trettondagen :). Varje år efter julen tänker jag att "det är ett helt år till nästa jul", ett år tills allt det härligt roliga igen. Jag väntar så länge, så när julen sen kommer går den snabbt förbi; julgröten, julkyrkan, julmiddagen och julklapparna. Som tur får man fira jul i 3 dagar i alla fall.

På julafton var det roligt att vara i kyrkan för kyrkan var full av folk som går just bara på julen i kyrkan. Egentligen är det ju synd att dessa bara går i kyrkan till jul, men hela julandakten var bra och Halvar predikade bra om att vara kristen och leva ut det, så hoppas alla tog till sig av det hans sade.

På juldagen hade vi Freja på besök; vi åt festligt, spelade Twister o fixade på hennes telefon :P samt tittade Lord of The Rings, The fellowship of The Ring. Den va riktigt bra och rolig, en bra replik av Gandalf värd att tänka på var vad han sa till Frodo när denne var lessen över sitt öde. "All we have to decide is what to do with the time that is given to us. There are other forces at work in this world Frodo, besides the will of evil."

Idag har vi haft grannarna här, vi spela Huojuvaa tornia (color edition!), Twister och Monopol :D. Spel hör nog till julen!

Annars har ja sovit onormalt länge på morgnarna, vilat mycket o ätit choklad. Snart e de dags för middag och imoron åker vi redan upp till Österbotten. De kommer att bli toppen, fest, lätkä o Nyårsläger! :D Nyåret firar vi sedan enligt tradition i Lahtis, de ska bli minst lika roligt! Ha de bra och njut av julen!

No comments: