10.11.07

Äntligen extracellulärmatrix!

Okej nu ska ja skriva på svenska igen så kan ja uttrycka mig helt fritt. Nu blir de ingen tråkig krönika om veckans händelser, utan mera filosofiskt flummig text.

Nå först något om studier. Ja e så ytterst tacksam över allt det jag läste i gymnasiet som jag itne nu har möjlighet att läsa. Särskilt språk och modersmål. Att ha många språk att kunna kommunicera med och kunna uttrycka sig på sitt eget modersmål. Att veta hur ord stavas och uttalas, kunna använda rätt preposition på rätt ställe, kunna skriva stilistiskt korrekta texter (kanske inte alltid). Men kunna uttrycka sig på ett lämpligt och tillfredsställande sätt. Jag önskar ännu bättra min tyska och franska. Engelska har ja nu en kurs i, så de e kul, men den kan man också alltid förbättra. Men tänk att kunna vara glad över att man som liten tittade mycket på TV och lyssnade på populärmusik (okej, inte bara som liten, stämmer till en viss grad ännu också).

Sedan något om förlovning. Eller om kärlek och att vara säker. När är man säker? Hur vet man precis vad man vill och kan göra beslut om hela sin framtid? När vet man att man tagit allt i beaktande? På vilka grunder gör man beslut? Eftersom jag själv aldrig upplevt förälskelse är det möjligtvis svårt för mig att föreställa hur och varför man gör det man gör? Hur man känner sig när man är med den man älskar? Dethär är något som verkligen övergår mitt förstånd. Usch va ja låter rationell, ja vill tro att jag är en romantiker, men ack så tråkigt mitt liv är för tillfället och då blir jag smått cynisk. Jag tror att jag kommer att vara en som antar utmaningar istället för att spela på säkra kort. Jag har drömmar om min framtid, men ja sku vara skrämd om den sku vara alltför nära. Erkänner att personer av manligt kön som äger ett sånärsom perfekt yttre skulpturöst utseende får mig att tappa koncentrationen ibland.

Åh vilken lättnad att äntligen få skriva något som inte är egalt! För mitt dagsprogram är ju onekligen det. Jag ber om ursäkt av alla som hamnat läsa det (men tackar samtidigt att ni orkat läsa trots tristessen), nu ska de blir revolution. Eller jag insåg nyss att jag kanske inte helt kan dumppa veckoupdate, men ifall att jag skriver en sån, blir det inte på svenska. Det ädla svenska språket sparar jag till att utrycka viktigare saker.

Ibland oroar jag mig själv över mig själv.

2 comments:

Anonymous said...

"perfekt yttre skulpturöst utseende" Fin förklaring!:D

Anonymous said...

vet int hur man vet. man bara vet