6.6.06

Sommarlovet inleds

Ojoj va de har hänt mycke sen senast ja skrev. På lördagen kom Sofie o Johi hit. Vi hade 4 stycken studentkalas som vi besökte, både i Helsingfors o Lahtis. Dessutom satt jag på en dimission eftersom ja inte hann på vissas kalas. På dimissionen träffa ja Anni, Isa o Mikael så de va rolit att sitta där me dem o minnas förra året o babbla o skratta när det blev tråkigt med rektorns tal. Alla kalas som vi sen for på va skoj o ja fick träffa folk ja int hade träffa på länge o äta godsaker i mängder. Trötter var jag dock efteråt. På kvällen for vi sen ti Otto o hade studentefterfest o de var roligt. Av förekomna anledningar firade vi int lika långt in på natten som förra året, men de var nog riktigt bra. Grattis än en gång till alla studenterna!

Söndagen började med gudstjänst. Sen for Johi till barnlägret o Henrik också lite senare. Vi som blev hemma gick till Bocksbacka o spela volleyboll o på kvällen spela vi Mölkky med mamma o pappa. Måndagen var en shoppingdag. Vi spenderade 3½h i Jumbo, fast vi trodde att de sku vara en snabbvisit. Jumbo e nog ett bra köpcentrum, lämpligt nära o lämpligt stort :P. På eftermiddan for vi o spela fotboll o min ryggvärk kom tillbaka. Eller den har nog varit där hela tiden, men den plågande mig mest igår. Vet int riktigt vad som är fel med den. På kvällen hann vi ännu se en film, o fast vi sku tidigt o sova låg vi upp o tala länge me Sofie. Ja e rädd att de flesta av våra nätter kommer att bli korta p.g.a. pratstunder. Nog e de skönt att äntligen efter en lång vår få tala ut allt, men de känns sen nästa dag. :)

Idag har vi varit me sofie till somamrunis mattekurs. Ja träffa också kanslisten där o hon sa att de har jättesvårt att få en vikarie till vår alltidsåhärliga matta-fyssalärare Åke. Så om nån känner sej kompetent så ring bara upp Norsen :P. Men nog e de ett svårt jobb att hitta en replacement ti en så bra lärare för en höst. Mattekursen annars var helt okej intressant fast ja somna lite då o då. De nog länge sen ja har ordentlit fått ta itu me matta (ja fick inte det nu) så ja har lite lessamt efter att få räkna. Om vädret tillåter far vi snart o spela volleyboll, annars till Ikea. Vi har nog så mycke vi ska hinna med under de två veckor hon e här så får se riktigt vad allt vi hinner. Bara de sku bli varmare o vi sku fixa en cykel i skick sku (nästan) hela världen va öppen för oss :P.

Imoron far vi o hälsa på ti barnlägret. De ska bli skoj o se alla barn som har varit där föregående år o också alla nya söta småbarn. Kl. 9 ska ja vakta mina barnvaktsbarn, men då e Sofie på mattakursen. På torsdan vet vi int ännu vad vi gör, förutom att Sofie ska på kurs. Fredan bär de sen av till stugan o då e Johi o Henrik också hemma så då kan Johi o jag tolla omkring i stan på dan. Men ett veckoslut på stugan blir nog så skönt o somrigt!

Snart ska vi äta o ja ska eventuellt kolla lite på Sofies matteuppgifter. De e bra att de ännu e på en så enkel nivå att ja kan hjälpa till. :) F.ö. kommer inträdesprovresultaten den 5.7.

No comments: