20.6.06

Solig och varm sommar

God morgon! Mamma väckte mig alltför tidigt ida så nu sitter ja vid datorn o har hunnit göra en massa saker ren. De ska bli 28 grader ida så vi har tänkt åka med grannarna o Anni till Gumtäkts simstadion. Vi ska sola, ha picknick o simma, skoj! :D

Sommaren e jättehärlig. Ja älskar sol, grönt gräs o vackra växter, varma mornar, vattenkrig, att va på stranden o att bara slappa o spela olika sommarspel. På sommaren hinner man träffa alla vänner, man kan va ute hela dagen lång o t.o.m sitta ute på natten o njuta av sommaren. Ja bara älskar sommaren, de kan va svårt o beskriva precis allt, men ja antar att många vet varför. En nackdel finns det dock, men ja tror att de finns bara för att annars sku sommaren vara alltför perfekt. Det finns nämligen myggor. O de biter. O sen har man fula o kliande myggbett överallt på kroppen. Men man står ut med de bara för att man älskar allt annat med sommaren. Dessutom får man andra fula saker på benen o armarna av olika sommarlekar så myggbetten e int alltid de värsta. Men så länge man håller sig i stan o i solens hetta blir man int så värst utsatt för myggen för de finns mest på kvällen när de e lite svalare. Egentligen e ja ganska tålig när de kommer till myggor o bromsar o deras bett, men störande kan det vara i varje fall.

På söndagen var vi hela dagen på Björkebo. De var jätteroligt att igen få träffa alla hjälpisar och jag blev dessutom vald som medlem till KKK (se intressen). Vi spela futis fast de va stekhett o sen hade vi en utomhusgudstjänst och när de flesta gäster hade farit fortsatte normala skribaprogrammet. De va kvällslekar ute o sen en underbar aftonandakt med Mannu o Marika Westerling. Och mat fick vi också, tack för det Johi o Mixo! Efter midsommaren får ja åka på andra lägret och ja hoppas att konfirmanderna e lika snälla o positivt inställda som på förtsa lägret. Men ett rolit läger ska de bli för vi e ganska få hjälpisar så de kan bli riktit småmysit! :P

Igår va ja duktig o va på gymmet. Dessutom spela ja futis o hann vara med Teija o andra grannbarn. De hade varit på stugan o blivit riktigt brända stackrana. Imoron kommer Johi, men ja vet int hur trött hon är efter ett skribaläger så ska se va vi orkar/vill göra. På torsdan måst ja ren börja packa till Midsummerfestival för vi åkert ganska tidigt på fredan. De ska bli jäääätteskoj att få fara till Pörkenäs för ja har aldrig förr varit där just på midsommarn o ja har höga förväntningar. Desstom e vi ganska många av ungdomarna som far o de e rolit att våra ungdomar får träffa dem som vi har lärt känna som finns i Österbotten. Att fara upp till Pamaps hör nog till min sommar. Österbotten har en särskild charm som lockar mig dit varje gång pånytt. :)

Nu kom Esa hit o tyckte ja va Toivoton TietokoneTapaus så ja ska försöka ta mig ut från huset då. Njut av värmen, grönskan och myggorna!

1 comment:

Sofie said...

Hejsan! Jag vet det där med mygg och knott! Se till att ni gör er beredda för knotten i Österbotten! På arbetet är knotten ibland som en svärm runt en. Märkte idag att jag hade kliat så att det hade blött på benet:P Ooh, jag ser också framemot veckoslutet! Det ska bli jätteroligt att få sova i tält på Pörkenäs. Hoppas nätterna blir sköna och intresasnta!:D Jag har dock hört att det har lovats dåligt väder till midsommar!:S Hoppas de har fel! Ha det så bra, och snart ses vi!:) Kram. GVMD!