17.4.06

Påskannandag

Idag firade vi gudstjänst klockan 10 och jag hade extremt svårt att stiga upp. Hur kommer det att gå imoron? Men gudstjänsten va bra, en SLEFpräst(?) predikade och efteråt hade vi lite program me SLEF. De va okej, men ja va nog lite för sömnig för att hållas med. I varje fall talade Boris Sandberg om mission och om Kenya och om hurdana villolärare också där kan finnas. Skrämmande, men otroligt intressant. Jag vill bli missionär, de har ja tänkt redan länge, men efter att både Boris och Iris hade berättat om sitt arbete fick ja ännu mer inspiration.

Angående mission tänkte jag på de länder vilka inte mera följer Bibeln. Vilken nytta har de av att skicka ut missionärer och stöda bibelöversättningen om de tycker att Bibeln inte mera är en auktoritet? Kommer missionen att vara kvar snart mera om man inte mera bryr sig om vad Jesus sade om att sprida budskapet om man tror att bara några tiotals procent av det Jesus sade är sant (kolla Jesusseminariet och Sakari Häkkinen)? Men för att tiden nångång skall kunna ta slut måste alla ges en chans att höra om Jesus och då behövs missionen. Men tänk om man börjar föra fram alldelse felslags kristendom till länder där man missionerar? Om man tar fokus bort från Bibeln och Jesus? Nu redan sprider sig all slags villolära t.ex. i Kenya, sekter som bara satsar på under och andra förvrängda sekter. Oj, nu blev jag nog ännu mer inspirerad att bli missionär, för man har ju en viktig uppgift att se till att rätt evangelium förs fram och att ren lära sprids istället för falsk. Wow vilket uppdrag! :D

Lördagens besök var skoj. God mat och bra konversation. Dock spela ja iställe spel me pojkarna, så ja missa en hel del. Men de hade diskuterat ett veckoslut i september för ungdomar, där man sku undervisa om sällskapande, förhållanden, sex o sånt. God undervisning alltså. O vi sku va värdar o vi sku inbjuda massor ungdomar vi känner. Så dit ska ni alla komma!

Påsknattsvakan var jättegivande! Allt som ajg inte hade fått fårn långfredagens gudstjänst fick ja från läsningen på natten! Vi läste en timme o sen efter de firade vi Jesu uppståndelse med sång och god mat. Men det vi läste handlade om hur det var för Jesus att vara övergiven, hur Barabbas kände sig när någon tog hans skuld o han fick gå fri. Så skall vi också känna oss. Som brottslingen. Hur Jesu rättegång var så orättvis. Ingen domare nuförtiden skulle fråga folket vad man skall göra med mannen de alla hatade. Åh, bara allt ja väntade mig av påsken kom fram denna natt. :)

På söndagen fick jag vara Magdis. Eller hon avr sjuk o ja fick ordna processionen o kollekten i kyrkan. Spännande. De gick bra som tur. Efter gudstjänsten kom mormor o mofa till oss på middag o de var roligt att se dem igen. De trivdes mycket bra o var på gott humör. Mofa skicka desstom ännu ett tack via epost. Skoj :D. På kvällen var det ännu bibelgrupp och för varje gång tycker ja mer o mer om Henrik och Mokus. De e roliga o smarta!

Idag kom Tommy till oss o äta just före vi sku o spela fotboll. Vi spelade 2½h i ösregn, men de va jättekiva! Vi sku ha spela volleyboll, men planen va int ännu rikit i skick. Efter futisen for vi till Tommy på filmkväll. Ja o många andar va så trötta efter en händelserik påsk att vi kolla bara en film o sen kom vi ren hem. Men filmen var rolig och det var en angenäm kväll.

Imorgon börjar vardagen igen. Jag har nästan lite väntat på det. Guds rika nåd önskar jag till er alla!

1 comment:

Anonymous said...

Roligt att höra att du har haft en bra påsk! Själv var jag tre gånger ti kyrkan, och på lördagkväll på crosspoint. Där va massor med människor!! Men annars har mitt lov varit lite slött!:S Låg t.ex. igår största delen av dagen i sängen och läste en roman. Imorgon, sent på kvällen, far vi på resa!:D:D:D:D Fast d börjar en natt på tåget, d e nu kanske int det allra roligaste. Men vi får iaf redan då börja umgås!:D Ha d bra! Kram. GVMD! /Sofie