29.3.08

Bäägs änd viikend

Baggis (dvs ungdomssamling) e för mig något så vanlit så ja brukar int förvänta mig eller vara nervös eller ens tänka på hur de kommer o gå. Igårkväll va en enkel gång, vi hade en gästtalare som talade väldigt bra, sen hade vi bön och pictionary, mat, babbel och till sist lovsång. Ja va så glad då ja kom in och de satt många ungdomar i salen. En av konfirmanderna konstaterade då klockan va lite över 7 att "de droppar hela tiden in mera mänskor" :).

Gästtalaren, Micke, var en vuxen församlingsmedlem. Han talade om att vara kristen, att vara viss om att man är kristen och att vara troende. Han citerade ur många böcker, bl.a. Stengrunden, ett stycke om att ge sitt hjärta till Gud eller att Gud tar hand om ens skruttiga plåtburk till hjärta. Han utväljer oss, ändrar på oss, ger oss den Helige Ande. Vi kan inte säga att vi är kristna för att vi går i kyrkan varje söndag och läser Hans ord sporadiskt, ber och har känsloberg- och dalar då vi känner att Han är nära. Han skall ha gett oss tron och av detta följer att vi vill lära känna Honom via bön, predikan och bibelläsning. Nåja, han hade många goda poänger vilka jag nu inte kan komma ihåg. Men jag var riktigt glad att han kom och talade och jag tror att ungdomarna uppskattade.

Bönen efteråt var ganska bra och många vågade säga sina böneämnen. Sedan gick Sanna och förberedde maten och vi började spela pictionary, men folk var så upplivade så vi spela int så länge. Efter maten satt vi med Lukas ungdomsledare och talade och vid 10tiden började vi lovsjunga :). Härlit härlit, de va bara en riktigt bra kväll.

Så idag e ja riktigt avslappnad och på vårigt humör. Ännu också vill ja gärna ta del av ett upplyftande kristet veckoslut. Idag gäller sol, springande och studerande - kul :)

Ha ett bra veckoslut! (ps. Galna Dagar broschyren kom idag, jeij jeij)

2 comments:

Hejafreja said...

jupp hullut igen, o typist att ja e i åbo då, de e int alls samma stämning. hitta du nå intressant i broschyren? o outleten i fashionhouse va no bra, men man måst va klädd i träningskläder, vara redo att svettas o ha en halv dag på sej, de e nästan värre än hullut

Sofie said...

Den enda kristna helgen jag vet som är på kommande är oasen 18-20.4 i Närpes. http://www.oas.nu/