14.9.10

Perfection is reached

Mamma och Hanna har druckit det bästa möjliga kaffet som finns på hela jorden. Mokkamestarit från Tammerfors har superbönor, tex. Etiopia Harar, som malda och kokade i pressopanna resulterar i världens bästa kaffe. Detta kaffe får man från Stockmann (såklart) eller så kan man köra till Tfors och köpa i deras egen butik (blir lite dyrare). Efter detta kan jag inte mera dricka vanligt kaffe.

Upplevelsen av denna kaffekopp är otrolig! Till en början, när kaffet är hett smakar det rostad mörk kaffeböna, lite som ytan av en böna om man äter en sån. Sen när kaffet svalnat blir det en mera sammetslik smak, som det inre av bönan, och konsistensen är som rinnande honung på tungan. Sätter man mjölk i kaffet kommer det ännu en arom ur kaffet, den blir som silke. Lätt, men tung och den underbara smaken uppfyller hela munnen. Nästan som smulten choklad, fast det är kaffe.

Önskar att alla kunde få dela denna upplevelse, helt härligt!

2 comments:

Annie said...

Jejj, Hanna har börjat blogga igen! Och piffat upp layouten dessutom! Härligt! :D

Keep it up, sister, and I'll try and do the same. ;)

Anonymous said...

jasså de e de här du kallar att studera hemma? kaffesnobberi :D